DON DIARIES

Inilah Kisah Hidupku!!!

Advertorial

Saya kini diserang daripada segenap penjuru.. Secara mental dan emosi.. Umpama sebuah gelanggang tempur yang ada 4 penjuru dan saya seorang di tengah-tengah.. Tiada yang back up dan support.. Saya diasak dari semua penjuru kerana perbezaan pendapat dan ideologi.. TERBARU, saya dikecam teruk kerana saya terlibat dalam melakukan apa yang menjadi buah mulut kebanyakkan orang..


Mereka yang dulunya sama-sama berada di dalam senda gurau dan ketawa kini seolah menjadi musuh untuk mencari sengketa.. Saya tak mudah mengaku kalah kerana apabila saya teguh berdiri dan berani berjuang, asaklah dari penjuru manapon saya pasti mampu tepis!!


Fahaman saya selalunya berbeza.. Sejak kecil, saya memang tidak pernah sependapat dengan orang lain.. Kalau dalam satu kumpulan ada 10 orang.. 9 orang kata A, saya akan kata B.. Mereka yang pernah bersekolah dengan saya akan tau sifat saya.. DEGIL TAK BOLEH NAK DIAJAR!! Walaupun saya yang salah, dan akan lebih teruk dikutuk oleh mereka tapi pengakhirannya SAYA PUAS!! Dalam erti kata lain, saya dapat berfikir dan melontarkan idea sendiri mengapa saya memilih B berbanding 9 orang lagi yang mungkin terikut-ikut majoriti sahabat lain yang memilih A sehingga mereka tiada sebab atau tidak mampu untuk berfikir mengapa mereka memilih A.. Fahamkan??


Samalah dengan keadaan sekarang.. Hati, perasaan, minda dan jiwa seseorang tak sama.. Seperti melihat sebuah lukisan yang abstrak, orang akan melihatnya dengan pandangan berbeza.. Seorang mungkin nampak lukisan itu seperti seekor angsa, seorang lagi mungkin melihatnya sebagai seorang perempuan.. Yang ini pon fahamkan??


Kekadang kita rasa GERAM sangat sampai nak bunuh orang pon sanggup.. But in the end, apa yang boleh dilakukan hanyalah "accept differences and stop condemning".. That's a way untuk kita sentiasa bertoleransi dan mengekalkan perhubungan.. I'M SORRY! :-( :-(

I Love My Friends & I Love #BizKaaching..

0 ulasan:

Catat Ulasan

Top Sponsor

Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini

Pengikut

Don Dale

Reka Lencana Anda

Mengenai Saya

Foto saya
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Anak jati negeri Johor yang kini bekerja dalam bidang perbankan di Petaling Jaya, Selangor.. "Think BIG" adalah kegemaran saya.

Blog Counter

Diriku Ini

1. Suka Ketawa (Gaya Ketawa yang Pelik)
2. Moody
3. Kalau Tak Cukup Tidur, Mata Akan Jadi Merah
4. Rabun Dah...
5. Gila Music
6. Friendly (Pada Orang Yg Tertentu)
7. Romantik (Ikut Ramalan)
8. Tak Suka Bising Sangat
9. Suka Menulis
10. Suka Masak dan Makan...

Senarai Iklan