DON DIARIES

Inilah Kisah Hidupku!!!

Advertorial

Salam Satu Malaysia Semua!!!

Time aku menulis post terbaru aku di bulan januari tahun 2010 nie, aku ader kelas sebenarnya tp ntahlah.. mungkin baru minggu pertama kot?? So, aku mcm dilanda demam kemalasan yang terlampau hebat la.. Selalunya aku akan menulis tentang pengalaman pertama aku kat semester baru nie tp kali nie aku malas nak citer lg pasal every sem pon sebenarnya sama jer.. Erm.. Aku dah pon jadi senior of the senior skrg nie.. Best jugak!!

Macam aku ckp td.. Aku tak nak panjang lebar citer pasal semester baru nie tp aku nak ceriter pasal bisnes sekarang.. Sem nie dan pada tahun baru nie aku dah bertekad akan menjalankan aktivit bisnes aku dengan lebih giat lagi.. usaha yg berterusan.. Ya!!! Aku perlu buktikan apa yg aku buat nie bukanlah satu perkara yg sia-sia sahaja. Ramai yg tak sedar yg aku dah mula berjinak-jinak dalam bisnes nie sejak dulu lagi.. Ada diantaranya yg kadang-kadang diorang lupa yg aku pernah meraih pendapatan dari apa yg aku jalankan. Mereka juga pernah menjadi pelanggan aku..

Banyak perkara aku cuba dalam hidup dan banyak juga yg aku pelajari. Satu jer yg aku terkilan dalam hati bila ada mereka2 diluar sana yg tak pernah nak belajar sesuatu yg baru dan tak pernah tahu tentang sesuatu perkara tetapi lagak mereka umpama dialah cendikiawan tehebat di Malaysia!!! Mengapa perlu mereka membuka mulut mempersoalkan tentang sesuatu padahal mereka tak pernah tahu tentang apa yg mereka persoalkan!!! Lain Kali belaja dulu yerk!!!

Berbalik kepada bidang perniagaan yg aku ceburi.. Mungkin di mata masyarakat, diorang masih tak dapat nak terima kerana ini adalah sesuatu yang baru untuk mereka.. Maaf cakap, ramai mentaliti masyarakat hari ini masih dibayangi oleh mentaliti masyarakat dulu yg takut untuk kehadapan mencuba sesuatu yang baru.. Mereka lebih risau untuk mengalami kegagalan daripada berfikir positif untuk meraih kejayaan.. Seseorang yg berjaya kini pasti pernah menemui kegagalan.. Lihat sahaja mereka yg kini menjadi jutawan dan tokoh terkenal.. Tanyalah mereka apa yg membuatkan mereka berjaya sehingga kini.. Pasti mereka akan mengatakan yg "Kegagalan Adalah Pengalaman Terhebat Dalam Hidup Untuk Mengecap Sebuah Kejayaan".. Jadinya, mengapa harus takut untuk gagal???

Aku pernah gagal dengan apa yg aku buat sekarang.. Tapi kenapa aku masih meneruskan apa yg aku lakukan sekarang sedangkan aku pernah gagal?? Kerana dalam hidup aku aku percaya satu perkara.. Rezeki itu adalah ketentuan Allah dan kita sebagai manusia hanya mampu berusaha. Aku yakin dengan apa yg aku lakukan. Jadi aku teruskan.. Mungkin dulu aku tiada rezeki tp manalah tahu sekarang nie aku akan berjaya.. Tiada istilah gagal dalam diri aku. Selama ini pon orang melihat aku sebagai orang yg tak pernah gagal.. Jadi mengapa aku harus tunjukkan pada semua orang aku pernah gagal!! Tak penting untuk semua orang tahu..

Bidang perniagaan adalah bidang yang aku minati.. asal ada jer benda yg aku leh buat duit aku akan buat.. Jadinya aku adalah aku sekarang.. Menjadi seorang pendatang baru di dalam bidang perniagaan.. Perniagaan alaf baru.. Dari perniagaan yang menjual produk sampailah ke perniagaan yang menjual perkhidmatan telah aku lakukan sekarang!!! Tak perlu ada penafian kini daripada org yg pernah memperkotak-katikkan aku kerana mereka sendiri telah melihat siapa aku kini. Aku tak menipu.. Aku tak jual produk yg org tak nampak.. Mereka juga nampak apa yg aku jual.. Cuma aku menggunakan teknologi terkini sebagai medium menjual produk jualan aku.. Sebab tue mereka nampak apa yg aku buat nie tak betul.. Mereka masih terjebak dalam dunia tradisional yg mengatakan kalo nak beli barang kene pergi kedai.. Jadi bagaimana nak melahirkan masyarakat yg maju, yg berdaya saing dan celik IT?? Semuanya bergantung pada diri sendiri.. Tepuk Dada, Tanya Selera!!! Lawati blog perniagaan saya di http://www.donbizz.blogspot.com untuk pelbagai jenis produk yg saya jual dan boleh dapatkannya secara online..

Top Sponsor

How to Gain 5kg in 10 Weeks Banner Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini

Pengikut

Don Dale

Reka Lencana Anda

Mengenai Saya

Foto saya
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Anak jati negeri Johor yang kini bekerja dalam bidang perbankan di Petaling Jaya, Selangor.. "Think BIG" adalah kegemaran saya.

Blog Counter

Diriku Ini

1. Suka Ketawa (Gaya Ketawa yang Pelik)
2. Moody
3. Kalau Tak Cukup Tidur, Mata Akan Jadi Merah
4. Rabun Dah...
5. Gila Music
6. Friendly (Pada Orang Yg Tertentu)
7. Romantik (Ikut Ramalan)
8. Tak Suka Bising Sangat
9. Suka Menulis
10. Suka Masak dan Makan...

Senarai Iklan

Potato Spring, Spring Potato, Twist Potato, Tornado Potato, Spiral Potato, Kentang Spring - KentangSpring.com 57 Jenis Senarai Biasiswa Malaysia 2012 | Biasiswa JPA | Biasiswa Mara | Biasiswa Petronas Teknik Menjawab Soalan Temuduga

Jom Berbual