DON DIARIES

Inilah Kisah Hidupku!!!

Advertorial

Hey, Don Dale back!! 

Hahaahaha.. Rasa lama giler gua tak meroyan kat diari peribadi gua nie.. Ye la, tak de apa yang menarik la gua nak cerita.. Tapi hari nie gua nak sentuh pasal benda yang "hot" diperkatakan sekarang nie iaitu pasal satu program yang dibuat di One Utama, iaitu "I Want To Touch A Dog" beberapa hari yang lalu.. Masa hari program nie dibuat, gua dapat whatsapp kat group member sekolah lama gua, diorang post program nie.. gua pon terkejut!! Nama jer dok dekat ngan One Utama tapi aku langsung tak tahu ada program macam tue.. Hahahahahaha..


Bagi gua la secara peribadi, apa faedah daripada program tersebut?? Nampak macam ianya memang something yang really annoying beb!! Apa yang lebih dikesalkan adalah kerana ianya melibatkan sensitiviti kaum Islam di Malaysia. Semua kaum sudah sedia maklum yang agama Islam melarang umatnya untuk menyentuh babi dan anjing kerana kedua-dua binatang itu adalah tergolong dalam najis yang berat. Dan menyentuh binatang tersebut secara sengaja atau tidak sudah pastilah hukumnya haram. Bagi gua, tak perlu orang Melayu atau orang Islam untuk turut serta dalam program itu kerana ianya benda basic yang ibu bapa akan ajar pada anak mereka sejak kecil. Bila berlaku perkara sebegini, nampak tak yang education daripada orang tua untuk generasi sekarang tak ada.. Pasal ibu bapa sekarang ambil mudah perkara ini dengan mengganggap anak bila dah besar boleh tahu sendiri halal dan haram nie.. No need to study ok!! Namun, gua amat risau lebih-lebih lagi dengan golongan muda hari ini yang lebih bersifat liberal dengan mengganggap sesuatu perkara adalah "kuno" atau "tak relevan" sehingga mereka dengan selamba menolak hukum yang telah ditetapkan di dalam Al-Quran. 


Gua sekarang tinggal di Petaling Jaya.. Boleh dikatakan kawasan kejiranan gua adalah bangsa Cina. Ada diantara mereka membela anjing dan ada kalanya mereka seolah-olah melepaskan anjing mereka berkeliaran di kawasan luar rumah tanpa penjagaan. Gua ni pulak memang pergi dan balik keje jalan kaki je, So, setiap hari gua akan lalui pengalaman dengan anjing nie.. Teringat masa mula-mula pindah ke sini beberapa bulan lalu, gua selalu diganggu oleh anjing sampai gua letak batu dalam beg.. Hahahaahaha.. Kira senjata gua la tue.. Memang pengalaman tak terlupakanlah bila berdepan dengan anjing nie. Tapi sekarang dah tak lagi pasal gua dah arif dan tahu bagaimana nak mengelak daripada diganggu oleh anjing nie.. Hebat tak? Hehehehe.. Tapi sebenarnya gua respek kat penduduk Cina kat area kawasan rumah gua ni, selain berbudi bahasa dan peramah, kadangkala bila gua terserempak dengan mereka yang membawa anjing bersama untuk bersiar-siar, mereka seakan memahami apa yang tidak dibolehkan kepada orang Islam. Bila gua nak lalu kadang tuan anjing ajak anjing dia sampai ke tepi jalan semata-mata nak beri laluan untuk gua lalu jalan tersebut. Pasal mereka tau anjing adalah haiwan yang tidak boleh disentuh oleh orang Islam. Tak kisahlah secara sengaja atau tak.. Inilah sikap toleransi yang perlu ada pada setiap kaum di Malaysia.


Pengalaman lain pasal anjing nie, gua pernah sekali tangan gua dijilat anjing. Masa tu tengah dalam perjalanan ke opis la.. Gua tak sedar ada anjing kat belakang gua pasal dia datang secara senyap2.. Tetiba tangan gua kena jilat.. Anjing yang menjilat gua pula memang kategori anjing kurap pulak tu.. Haahahaha.. Apa lagi, gua yang memang selama nie takut dengan danjing masa tu boleh jadi berani dengan tunjuk muka bengis gua siap menjerit kuat-kuat kat anjing tue.. Apa lagi lari lintang la anjing tu bila nampak gua yang dah jadi hulk hogan tue.. Tapi lepas tu rasa nak menangis pon ada.. Tak pepasal sampai opis, gua terus gigih bukak citer kedai kopi pasal nak story kat rakan-rakan sekerja gua. Diorang seperti biasa, ketawa sakan la.. Yang lebih teruknya mak cik cleaner la jadi mangsa mintak dia carikan tanah untuk sucikan najis anjing tu.. Haahahaha.. Nasib badan  la pasal najis tu kalo disentuh secara sengaja atau tak sengaja tetap kene samak..


Natijahnya daripada cerita gua yang melalut nie, gua sebenarnya nak bagitau kat semua orang Islam di Malaysia atau satu dunia sekalipun, jangan la kita cuba buat hukum sendiri.. Bila Allah dah tetapkan yang anjing dan babi tidak boleh disentuh atau dimakan walaupun secara sengaja atau tidak, mestilah ada sebab munasabah yang mungkin akal fikiran manusia tak tahu.. Dan sebenarnya kami orang Islam, bukanlah takut kepada anjing tapi kita telah dididik sejak kecil untuk seboleh-bolehnya menjauhi diri daripada binatang tersebut. Tapi satu sifat anjing yang gua perasan, walaupun segarang mana anjing tersebut, mengejar kita dan sebagainya paling tidak pon dia akan berhenti dekat dengan kita dan hanya mengonggong saja.. Jadi kita nie sebagai manusia janganlah ambil kesempatan untuk sentuh anjing tu pulak kan.. Hahaahahaa.. Ok la, gua nak blah.. See you!!


P/S: Terkejut aritu bila keluar bank ada anjing ditambat betul-betul kat pintu keluar bank.. Rupanya tuan anjing pergi cucuk duit!! Hahahahaha..





Wanita sangat sensitif dengan soal usia & kehebatan hubungan berpasangan dalam rumahtangga. Ramai wanita merundum kerisauan apabila "kehebatan" mereka dipersoalkan. Rasa gelisah mula timbul apabila "Saham" serta keinginan si suami makin naik & sebagai isteri, mereka pula gagal untuk memenuhi kehendak pasangannya. 


Masalah Faraj longgar, berair atau kering & tiada kemutan seperti malam pertama adalah sesuatu yang menakutkan untuk wanita bergelar isteri. Timbul konflik pemikiran si isteri apabila bimbang si suami akan mencari "Pucuk Muda". Oleh itu, persiapan awal perlu dilakukan. Namun AWAS WANITA! jika dibiarkan berlarutan, jangan terkejut jika tubuh anda "Tidak Tahan Lama".

IDAMAN dirumus dalam bentuk Minuman Konsentrasi Botanik herbal Istimewa untuk wanita yang inginkan "Kehebatan Dalaman Maksima & Kejelitaan Luaran Sempurna" dari G2 Network. Kombinasi ekstrak herba Pueraria Lobata & Pueraria Mirifica menjadi ramuan utama juga merupakan antara herba terbaik untuk wanita. Rumusan herba di dalamnya adalah 100% semulajadi tanpa campuran tepung, bahan kimia, pewarna mahupun pengawet. Pengambilannya diyakini selamat, Halal serta diiktiraf oleh KKM dengan kepakaran pengilang bertaraf GMP. Bagi wanita yang ingin tampil seperti "Wanita Baru", pengambilannya mampu memberi kepuasan serta hasil yang mengagumkan dari hujung rambut ke hujung kaki.


Kesan & Keunikan IDAMAN


• Mengangkat & menganjalkan payudara serta punggung yang mengendur.
• Memantap, memadat & membesarkan payudara yang pertumbuhannya terbantut.
• Membentuk payudara & punggung yang lebih seksi .
• Mengekalkan kecantikan postur payudara & anti kedut.

KESIHATAN & KECANTIKAN

• Membekalkan tenaga & meingkatkan kadar libido (ketahanan).
• Mencegah & mengurangkan penyakit Migrain serta ”mood swing” .
• Mencantik, mencerahkan kulit serta anti kedut & atasi jerawat.
• Membantu memperbaiki simptom menopaus & hot flushes.

KUALITI FEMININ & SENSUALITI
• Membantu atasi masalah keputihan (White Discharge) .
• Melegakan masalah senggugut & Mengatur haid tidak stabil.
• Mengetat & mengecutkan otot faraj /rahim (bagi wanita lepas bersalin).
• Atasi kekeringan / berair pada keintiman.
• Meningkatkan nafsu & tenaga seksual berpasangan.


Pengambilan – Sangat Digalakkan Kepada :

• Wanita berkahwin & tidak menyusui bayi - Bagi mengelakkan pengecutan dan kekenduran payudara.
• Terbaik untuk wanita berusia 30 tahun ke atas - Bantu mengekalkan postur tubuh menawan & sebagai penambah nutrien/khasiat bagi melambatkan proses menopause.
• Wanita yang telah pun mengalami menopause.

AMARAN
• Hanya boleh diambil oleh wanita berusia 16 tahun ke atas.
• Tidak Boleh oleh wanita hamil & menyusukan bayi.
• Tidak boleh diambil oleh pesakit-pesakit kronik.

Simptom Awalan:-
1. Pening Kepala - Disebabkan oleh metabolism di dalam badan yang rendah kerana proses ini membantu meningkatkan kembali metabolism badan.
2. Mengantuk - Tahap kolesterol di dalam badan terlalu tinggi & toksin banyak di dalam badan. Proses penurunan kolesterol & penyingkiran toksin akan menyebabkan tindak balas ini berlaku untuk beberapa hari sahaja.
Perhatian:
1. Warna, rasa & cecair tenunan dalam IDAMAN akan berbeza antara setiap kelompok yang dihasilkan kerana bahan ramuan yang digunakan adalah semula jadi.
2. Wanita datang bulan & wanita yang sedang hamil tidak boleh mengambil IDAMAN.
3. Simpan di peti sejuk - 8 darjah -jauhkan daripada kanak-kanak




Harga IDAMAN

RM 280 (perbox) 


PROMOTION PRICE!!

RM290 for 2 Box & FREE Membership

Rakan Niaga Diperlukan di Seluruh Malaysia 

Hubungi:
Ramdan 019 3043404 (SMS/Whatsapp/WeChat/Telegram)
Facebook: http://www.facebook.com/ramdan87
Email: don87jb@gmail.com

Produk IDOLA yang dipasarkan oleh G2 Network Sdn Bhd sememangnya diformulasikan untuk membantu anda yang ingin langsing dan kurus. IDOLA adalah terapi Phyto (tumbuhan) yang dihasilkan melalui Bio-Aktif NANO dengan 100% sebatian terapeutik tulen tanpa KESAN SAMPINGAN.




Kesan Pengambilan IDOLA


1. Membakar Lemak 
  • Menguraikan lemak degil-lipolisis
  • Membina Otot dan menghalang penakungan lemak 
2. Membentuk tubuh yang lebih ideal 
  • Merangsang termogenasis dan menukarkan lemak kepada tenaga 
  • Meningkatan metabolisme tubuh badan untuk pembakaran kalori 
  • Membantu memelihara usus 
3. Membersihan toksin dalam badan 
  • Menyingkiran toksin dalam badan 
  • Membantu mengurangkan kolesterol dalam badan 
  • Meningkatan sistem daya tahan tubuh 
  • Meningkatan peredaran darah 
4. Memelihara Kulit 
  • Menyimpan kelembapan dan memelihara kulit 
  • Mengekalkan keanjalan kulit 
  • Menghilangkan kedutan dan garis-garis halus
  • Melambatkan proses penuaan 
  • Menyegar dan mencerahkan kulit 

Kandungan Utama IDOLA

Mulberi 
  • Antara sumber resveratrol yang terbaik 
  • Membantu membersihkan darah 
  • Menggalakkan aktiviti anti oksidan dan menentang radikal bebas 
Oat Bran dan Serat 
  • Mengandungi kalsium, protein, magnesium, zat besi, zink, kuprum, mangan, tiamin dan vitamin E 
  • Serat larut bertindak menyerap dan menghapuskan kolesterol yang berlebihan 
  • Mengandungi anti oksida 
  • Membantu mencegah penyakit jantung 
  • Memberi rasa kenyang yang berpanjangan 
  • Membantu kesihatan usus 
  • Membantu melancarkan penghadaman 
  • Membantu mencegah sembelit dan buasir 
Aloe Vera 
  • Melancarkan sistem penghadaman 
  • Mengurangkan alahan 
  • Meningkatkan daya tahan tubuh 
  • Menyingkirkan toksin 
  • Membersihkan sistem penghadaman 
  • Mencantikkan kulit
  • Mengurangkan masalah rambut gugur 
Cendawan Putih 
  • Digunakan secara tradisi oleh masyarakat Cina untuk tujuan menyejukkan badan dan kecantikan 
  • Membantu mengurangkan kadar kolesterol dalam badan 
  • Meningkatkan metabolisme dan mengurangkan selera makan 
  • Meningkatkan daya ingatan 
Daun Ati-ati 
  • Meningkatkan kesihatan kardiovaskular 
  • Membantu membakar lemak dalaman dengan lebih baik dan semulajadi
  • Melindungi kesihatan mata dan otot 
  • Membantu menurunkan berat badan 
Biji Chia
  • Kaya dengan Omega 3, karbohidrat, protein, serat, kalsium, antioksidan dan mineral 
  • Melindungi kulit dari radikal bebas dan penuaan pramatang 
  • Membantu memperbaiki sistem penghadaman, kemampuan kognitif dan mengurangkan kadar kolesterol 
  • Menggalakkan pembuangan toksin dalam badan 
  • Menjadikan kulit lebih segar dan cantik 
  • Memberikan rasa kenyang 
Protein 
  • Makanan tambahan yang membantu menurunkan berat badan secara sihat 
  • Membantu melancarkan proses penghadaman
  • Menggalakkan peningkatan metabolisme tubuh, hati dan otot yang sihat 
  • Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi 
  • Membantu mengekalkan keremajaan tisu tubuh 
  • Meningkatkan sistem ketahanan tubuh dan imunisasi
Asam Gelugur 
  • Agent utama yang membantu pelangisngan badan 
  • Mengandungi asid hydroxycitric (HCA) yang merangsang penurunan berat badan 
  • Mengawal dan menyekat selera makan
  • Menghilangkan bau badan dan mengatasi jerawat

Tips Pengambilan IDOLA

  • Kurangkan pengambilan makanan yang mengandungi lemak dah kabohidrat yang tinggi 
  • Elakkan minuman berkabonat dan beralkohol 
  • Minum sekurang-kurangnya 2-3 liter air sehari 
  • Bersenam 
  • Bersauna seminggu 2-3kali 

Harga IDOLA

RM 280 (perbox) 

PROMOTION PRICE!!

RM290 for 2 Box & FREE Membership 


Rakan Niaga Diperlukan di Seluruh Malaysia 


Hubungi:
Ramdan 019 3043404 (SMS/Whatsapp/WeChat/Telegram)
Facebook: http://www.facebook.com/ramdan87
Email: don87jb@gmail.com


Ini adalah hakikat kehidupan hari ini.. Ramai tenaga kerja di Malaysia pendapatan mereka adalah kurang RM2500 sebulan termasuk saya.. Bayangkan pula mereka yang terpaksa bekerja di bandar besar dengan pendapatan kurang daripada itu.. Mungkin ada yang merasa meninggi diri dengan berkata, "ala, gaji aku kecik tapi cukup je".. Adakah anda tahu pengiraan yang betul dalam pengagihan gaji anda?? Sebenarnya, menurut daripada seorang perunding kewangan, daripada gaji bersih yang anda miliki, 70% daripada gaji anda adalah untuk perbelanjaan.. Perbelanjaan ini merangkumi duit kereta, sewa rumah, beri wang kepada orang tua, duit makan dan laen2.. 30% lagi adalah untuk simpanan dimana ianya merujuk simpanan secara tetap, boleh dicairkan, dan untuk kecemasan/insurans..


Oleh yang demikian, cuba semak kembali dimana wang gaji kita, adakah mampu untuk menyediakan 30% untuk simpanan?? Saya percaya semua orang masih tidak mampu.. Malah, yang meninggi diri mengatakan gaji mereka cukup juga tak pernah melakukan ini dalam kehidupan mereka.. Sebab itu kebanyakkan daripada kita melakukan kerja sampingan untuk menambah pendapatan.. Ia bukan suatu perkara luar biasa hari ini.. Persoalannya, mampukah mengerah kudrat dari pagi hingga malam setiap bulan untuk menambah pendapatan? Ada yang boleh dan ada juga yang bekerja seperti saya yang tidak mampu untuk melakukan kerja part-time..


Saya tidak paksa anda untuk join #BizKaaching kerana hakikatnya sekarang, ia adalah hak anda untuk menentukan cara dan bagaimana anda mahu menambah pendapatan sampingan.. Jika anda rasa #BizKaaching boleh membantu anda, ikut serta.. Jangan marah kebanyakkan orang kerana menolak GST, kerana semua orang tahu bahawa GST membebankan rakyat terutama mereka yang berpendapatan rendah.. Sudahlah hentikan fitnah mengenai kebaikan GST yang merapu di tv dan radio..


GST tidak membantu untuk menurunkan harga barang, GST bukan satu inisiatif dalam cukai kerana yang layak dikenakan cukai adalah orang-orang yang kaya, atau pendapatan mereka RM3000 ke atas dan bukan orang yang miskin dan jelas susah... Majoriti yang memilih anda sebagai pemimpin adalah daripada golongan berpendapatan rendah dan golongan ini jugalah yang terpaksa anda dera untuk melangsaikan apa yang telah anda lakukan..


Janji terus hilang dan bila ada yang membangkang, anda mengatakan yang dia tidak kenang budi..

#SemogaTabah #TolakGST #BisnesKaachingTerbaek #GSTTakRelevanUntukOrangMiskin


P/S: Gua sabar jer bro.. Ada pemimpin pon tak pernah rasa yang dia adalah hamba rakyat.. Kita yang rakyat pula yang menjadi hamba.. Dunia dah terbalik..

Saya kini diserang daripada segenap penjuru.. Secara mental dan emosi.. Umpama sebuah gelanggang tempur yang ada 4 penjuru dan saya seorang di tengah-tengah.. Tiada yang back up dan support.. Saya diasak dari semua penjuru kerana perbezaan pendapat dan ideologi.. TERBARU, saya dikecam teruk kerana saya terlibat dalam melakukan apa yang menjadi buah mulut kebanyakkan orang..


Mereka yang dulunya sama-sama berada di dalam senda gurau dan ketawa kini seolah menjadi musuh untuk mencari sengketa.. Saya tak mudah mengaku kalah kerana apabila saya teguh berdiri dan berani berjuang, asaklah dari penjuru manapon saya pasti mampu tepis!!


Fahaman saya selalunya berbeza.. Sejak kecil, saya memang tidak pernah sependapat dengan orang lain.. Kalau dalam satu kumpulan ada 10 orang.. 9 orang kata A, saya akan kata B.. Mereka yang pernah bersekolah dengan saya akan tau sifat saya.. DEGIL TAK BOLEH NAK DIAJAR!! Walaupun saya yang salah, dan akan lebih teruk dikutuk oleh mereka tapi pengakhirannya SAYA PUAS!! Dalam erti kata lain, saya dapat berfikir dan melontarkan idea sendiri mengapa saya memilih B berbanding 9 orang lagi yang mungkin terikut-ikut majoriti sahabat lain yang memilih A sehingga mereka tiada sebab atau tidak mampu untuk berfikir mengapa mereka memilih A.. Fahamkan??


Samalah dengan keadaan sekarang.. Hati, perasaan, minda dan jiwa seseorang tak sama.. Seperti melihat sebuah lukisan yang abstrak, orang akan melihatnya dengan pandangan berbeza.. Seorang mungkin nampak lukisan itu seperti seekor angsa, seorang lagi mungkin melihatnya sebagai seorang perempuan.. Yang ini pon fahamkan??


Kekadang kita rasa GERAM sangat sampai nak bunuh orang pon sanggup.. But in the end, apa yang boleh dilakukan hanyalah "accept differences and stop condemning".. That's a way untuk kita sentiasa bertoleransi dan mengekalkan perhubungan.. I'M SORRY! :-( :-(

I Love My Friends & I Love #BizKaaching..

Salam Warga Bloggers Semua,

Lama gua menyepi last-last gua datang untuk perkenalkan kat korang satu produk hebat pada masa kini iaitu DOUBLE STEMCELL.


Gua nak ajak korang semua buat extra income serendah RM500 sehari. Daripada korang bazir masa bukak internet layan fesbuk ngan pencicit dan sebagainya tapi takder income lebih baik korang join gua buat bisnes nie. Sebabnya bisnes nie adalah bisnes paling hot tahun nie. Artis pon ada join bisnes nie.. Saper yang join awal dialah yang akan untung awal.. Gua pon cuma part-time je keje wat nie tapi income "masyuk".. Syukur Alhamdullillah. Coaching online gua bole sediakan. Takder masalah.

Antara product hot yang gua jual ialah:-

1. TRIPLE STEMCELL (Harga Runcit: RM290) dari Swiss. Sekali sembur je dah dapat rasa muka terus tegang dan anjal.. Ni produk terbaik sekarang di dunia.


2. DOUBLE STEMCELL (Harga Runcit: RM270). Double Stemcell ni berbentuk serbuk dan cara guna letak kat bawah lidah dan kemam beberapa saat. Guna sehari sekali sama ada waktu pagi atau malam. Gua selalu guna sebelom masuk tido.. Kiranya nak feeling2 macam drama la sikit. Hari ni muka Mamak Roti Canai mana tahu esok2 bangun pagi dah macam Aamir Khan.. Kelas ko jah!!


Nampak mahal kan?? Barang baik mesti la mahal der.. Sama jugak la kalo korang nak compare Hanphone Samsung yang Original dengan Clone punya kan!! Tapi sumer tu takder hal.. Lu join gua dengan pakej Silver hanya bayar RM275 je untuk terus jadi ahli dan akan dapat 2 kotak DOUBLE STEMCELL.

Business ni masih baru kat Malaysia tapi dah lama kat pasaran antarabangsa. Untung kalo join awal sebab korang dapat cari ahli awal. Tak ramai la der.. Cuma 2 orang je.. Tapi kalo korang jenis tak suka cari orang pon takpe. Korang jual je produk nie. Beli under nama korang letak la nama korang sendiri. Harga satu kotak RM275 tapi kalo jadi ahli cuma bayar harga yang sama tapi dapat 2 kotak.. Mana yang untung?? Jadi baik jadi ahli kan??


Bonus pula dikira dengan USD. Nilai USD ni akan masuk based on pakej mana yang korang ambil. Bisnes ni jugak korang still akan dapat income walaupon orang bawah korang yang bergerak cari orang dan buat sales. Tapi der, korang jangan pula tak buat kerja!! Kalo korang rasa nak untung lebih, korang pon kene la berusaha tolong ahli bawah korang berniaga.. Barulah sama2 membantu meningkatkan taraf ekonomi sesama bangsa.. Ye x?

Antara PAKEJ yang korang boleh join dalam perniagaan nie antaranya:-


Ni pulak antara BONUS yang syarikat tawarkan:-



Ini pula antara BUKTI PENDAPATAN ahli yang dah join bisnes nie.. Tak lama pon amek masa untuk dapat income macam nie..



Ini pula sebab mengapa korang kene join bisnes nie berbanding bisnes yang lain:-


Dah cerita bab bisnes, gua nak explen pulak pasal kehebatan DOUBLE STEMCELL nie:-



Antara mereka yang harus menggunakan produk ini:-


Cara menggunakan produk DOUBLE STEMCELL:-


TESTIMONI daripada mereka yang sudah menggunakan produk ini:-


Amacam?? best x?? Kalo berminat nak tahu lebih lanjut.. Meh la join gua.. Group gua adalah group yang paling aktif dalam buat bisnes nie.. Income sehari masing-masing semua dah ribu-ribu.. Kalo berminat nak tahu lebih lanjut korang CONTACT je gua dekat salah satu dari yang berikut:-

FACEBOOK: ramdan87@facebook.com
TWITTER: ramdan87
INSTAGRAM: ramdan87
WECHAT: Don-Dale
CALL / SMS / WHATSAPP / LINE / CHAT ON / KAKAO TALK: 019-3043404
EMAIL: don87jb@gmail.com

Top Sponsor

How to Gain 5kg in 10 Weeks Banner Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini

Pengikut

Don Dale

Reka Lencana Anda

Mengenai Saya

Foto saya
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Anak jati negeri Johor yang kini bekerja dalam bidang perbankan di Petaling Jaya, Selangor.. "Think BIG" adalah kegemaran saya.

Blog Counter

Diriku Ini

1. Suka Ketawa (Gaya Ketawa yang Pelik)
2. Moody
3. Kalau Tak Cukup Tidur, Mata Akan Jadi Merah
4. Rabun Dah...
5. Gila Music
6. Friendly (Pada Orang Yg Tertentu)
7. Romantik (Ikut Ramalan)
8. Tak Suka Bising Sangat
9. Suka Menulis
10. Suka Masak dan Makan...

Senarai Iklan

Potato Spring, Spring Potato, Twist Potato, Tornado Potato, Spiral Potato, Kentang Spring - KentangSpring.com 57 Jenis Senarai Biasiswa Malaysia 2012 | Biasiswa JPA | Biasiswa Mara | Biasiswa Petronas Teknik Menjawab Soalan Temuduga

Jom Berbual