DON DIARIES

Inilah Kisah Hidupku!!!

Advertorial


Salam Satu Malaysia,

Gua tak nak melucah pada hari jadi gua nie.. Tapi sekadar satu perkongsian ilmu untuk direnungkan bersama...

Korang tau tak pe kaitan kemaluan nie dalam kehidupan kita??

Ok, dulu time gua kat sekolah dulu (ingat lagi time kecik-kecik dulu selalu kene dera dengan cikgu gua buat karangan)... So, bila dah siap kenelah hantar.. Ntah nape hari tue gua mengigau gua lupa bawak buku latihan karangan tue.. Cikgu gua pulak time tue garang.. Bila gua kata gua lupa bawak buku, cikgu gua pon berkata, "owh.. kalo telor ko boleh simpan kat umah, ko pon mesti lupa nak bawak kan??" Kata-kata guru gua sambil menyebat/merotan gua di tangan..



Situasi kedua, gua nie jenis pelupa sikit... Lagi-lagi bila gua dah makin dewasa nie... Gua pon tak tau kenapa.. So, bila dah masuk "U" nie.. Lagi la pening gua nak mengingat itu ini.. So, ada skeali tue gua lupa nak bawak project assignment gua.. Bukan nak hantar pon masa tue, just nak tunjuk kat member-member jer... Bila gua cakap gua lupa bawak pada member-member gua, diorang pon dengan sinisnya berkata, "Erm, kalo batang ko leh tanggal, mesti ko lupa bawak jugak kan?," Damm punya member, dahlah nak tengok assignment gua, siap perli gua lak tue.. Tau la gua sekarang nie jenis pelupa.. Gua pon tak tau.. Banyak makan semut kot...



Keadaan ketiga, bila gua ada kat umah mak gua.. Balik kampung la maksudnya.. Bila gua ada kat umah.. Mak gua apa lagi, lantik la gua jadik pembantu die untuk beli itu ini kat kedai... So, ada satu hari tu mak gua soh pegi kedai, mak gua letak duit kat atas gobok solek.. Entah cmaner gua pon yang tengah mamai bangun pagi dengan tak mandi dan gosok giginya terus amek kunci moto gi kedai.. Sampai kedai, gua dah bungkus itu ini, tiba nak bayar, owh.. damm!! Gua lupa bawak duit.. Gua mintak izin tauke kedai tu nak balik amek duit.. Dengan sinisnya jugak, tauke kedai tue berkata, "kalo burung ko boleh tanggal, mesti ko lupe nak bawak jugak".. Bengap tol tauke kedai nie.. Nasib bek la gua sorang je time kat kaunter tue..



Gua pon balik ke rumah untuk amek duit yang mak gua letak kat gobok solek die.. Mak gua pon tanya mana barang yang die soh beli.. Gua cakap gua lupa bawak duit.. Mak gua dengan senyum kambingnya, "alala.. kalo "anu" tue boleh cabut mesti lupa bawak jugak".. Gua pon terus pegi balik ke kedai untuk beli barang yang mak gua pesan dengan muka kelat...



Jadi, korang boleh pahamkan keadaan nie.. Apa yang gua maksudkan dengan kaitan kemaluan dalam kehidupan?? Hehehehehe.. Apapon, gua memang tak nak melucah tapi kadang-kadang tanpa sedar kehidupan kita memang dlaam kelucahan sokmo!! (Ewah.. Aku kecek kelate..)

P/S: Papepon.. Meminjam Kata-Kata dari Tom-Tom Wonderland.. "Chenta itu Lucah!!!


Hari ni gua dah malas nak cakap sopan-sopan... Tengok! Salam pon gua tak dahulukan.. Melampau betol gua...

Gua sebenarnya tengah bengang.. Bengang dengan orang yang telah menyusahkan gua untuk menghadiri konvo nanti... Pasal die la gua malam-malam keluarkan mata ayer meratap kesedihan... Dahlah curik komputer gua... Gua memang nak karate betol orang macam gini.. Actually, gua bukan saja-saja nak bagi die komputer tue or buat muke seposen bila tau die nak "curik" komputer gua tapi gua jual dengan die komputer gua.. Gua jual ngan die 3 ratus tapi die pulak nak tentukan harga komputer gua tue.. Mesti korang tertanya-tanya, kenapa gua tak amik je komputer tue... Gua pon tak tau nape gua tak amik.. Ntahlah.. Korang tak tau situasi sebenar kot... Biarlah rahsia.. Isk.. Isk.. (Gua pon tak tau nak citer macamane... Gua bukan seorang yang pandai bercerita..)



Apepon, gua bengang pasal 3 ratus tu la sebenarnya gua nak guna untuk buat tambang pegi konvo.. Dahlah gua takde keje... Sebut pasal keje.. lagi gua sakit hati ngan malaun tue.. Hampir 2 bulan, aku rasa keje aku cam sia-sia jer... Baek gua dok rumah tengok Sinchan ke Doraemon ke lagi baek...





Papepon, Gua yakin ada hikmah yang pasti.. Gua harap gua akan dapat apa yang gua nak menjelang usia gua yang makin tua nie.. Bak kata kakak gua, ko tak ada KWSP lagi time umur dah lanjut macam gini... Gua rasa ini ujian daripada Maha Pencipta.. Ujian nie la yang menduga kita sejauh mana keimanan kita pada-Nya.. Ya.. Moga gua akan dapat apa gua hajati..

Yang penting, langsaikan hutang PTPTN, pastu nak kawen, simpan wet beli rumah, kete, pegi haji... Hope anak-anak gua nanti lebih baik kehidupannya daripada gua...

Gua harap gua boleh berjaya dalam hidup.. Ye!! Semangat penting!! Ada hikmah yang pasti!!!

Top Sponsor

How to Gain 5kg in 10 Weeks Banner Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini

Pengikut

Don Dale

Reka Lencana Anda

Mengenai Saya

Foto saya
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Anak jati negeri Johor yang kini bekerja dalam bidang perbankan di Petaling Jaya, Selangor.. "Think BIG" adalah kegemaran saya.

Blog Counter

Diriku Ini

1. Suka Ketawa (Gaya Ketawa yang Pelik)
2. Moody
3. Kalau Tak Cukup Tidur, Mata Akan Jadi Merah
4. Rabun Dah...
5. Gila Music
6. Friendly (Pada Orang Yg Tertentu)
7. Romantik (Ikut Ramalan)
8. Tak Suka Bising Sangat
9. Suka Menulis
10. Suka Masak dan Makan...

Senarai Iklan

Potato Spring, Spring Potato, Twist Potato, Tornado Potato, Spiral Potato, Kentang Spring - KentangSpring.com 57 Jenis Senarai Biasiswa Malaysia 2012 | Biasiswa JPA | Biasiswa Mara | Biasiswa Petronas Teknik Menjawab Soalan Temuduga

Jom Berbual