DON DIARIES

Inilah Kisah Hidupku!!!

Advertorial


Baru-baru ni gua ternampak satu video viral seorang lelaki Melayu yang sanggup sewa limosin untuk sambut hari ulang tahun kekasihnya.. Owh, so sweett!! Nampak sangat kan drama melayunya kat situ.. kihkihkih...

Dan yang paling gua terkesima bila lihat reaksi netizen di luar sana yang mengomen termasuklah gua ni.. Ada yang banned betol lelaki ni dengan macam2 makian.. "Dari lu sewa limosin baek lu sedekah atau lu buat amal jariah bantu orang susah, baru girlfren derr".. Ada juga yang protect brader ni.. "Why people so negative and close minded?? That's his money.. Did he ask your money for celebrating his girl birthday??"

Gitewlah reaksi netizen hari ni.. Pantang nampak silap sikit terus start bush orang.. Hakikatnya, inilah wayang atau drama Melayu (honestly, gua memang tak tengok drama melayu sangat) yang selalu ditayangkan di TV dengan berbagai judul dan pelakon baru yang gua pon tak kenal..

Berbalik pada main story pasal sambut besday awek dengan limosin or bunga banquet dll, gua amek pendekatan tengah2.. Bagi gua, yeah that's true la kalo orang kata why so nak jaga tepi kain orang.. Suka hati la depa nak sewa helikopter sekalipon, why u so jeles?? Kadang ada juga benda yang kita pernah buat yang pada pandangan orang lain tak masuk dek akal.. Bagi gua, up to u nak show your feeling pada orang tersayang... Takkan la lu tak pernah celebrate something untuk orang tersayang lu kan??

But, dalam masa sama (masih lagi gua salahkan drama Melayu hahahaa), disaat kita sentiasa melihat dengan keadaan ekonomi dunia (gua kata dunia la kan kata Malaysia Pok Jib terasa) yang sedang tenat ni, disaat masih ada keluarga yang dah masuk waktu berbuka namun tak makan kerana kesempitan wang, disaat ramai bangsa Melayu yang terpaksa diberhentikan kerja kerana syarikat terpaksa gulung tikar, why u need to spend so much kos untuk something yang tak penting macam tu?? (Bagi gua memang tak penting la yer.. hahaha) Awek je kot.. If u sambut besday ur mom ke, wife ke ok la jugak.. Drama Melayu jugak la perangainya bila terikut-ikut gaya mewah pemimpin.. Tapi nasib la lu pakai duit sendiri bro..

Sebenarnya artikel ni gua tak tujukan pada bro dan awek limosin tu.. Gua tujukan pada masyarakat luar sana yang always comdemn others sedangkan Allah dah jadikan kita ini dari pelbagai sifat, perangai, rupa, kekayaan dan semua tu sebenarnya adalah ujian untuk hamba-Nya di dunia.. Jadi miskin satu ujian jadi kaya pon satu ujian..

Apapon, gua masih bersyukur yang awek guna masih lagi kekal seorang wanita idaman gua.. Bak kata lagu iwan, "Dia tidak cantik mak, dia tidak jelik mak, yang sedang2 aja", hopefully hubungan gua ini kekal sampai ke jannah..

Oklah, gua dah habis meroyan.. Just chill and relax dude.. Jangan hentam orang sentiasa kerana diri kita bukan betul sangat pon... Huhuhu..

P/S: Gara-gara gua kempunan tengok citer kat Naruto kat wayang hari tu, awek gua siap cari CD untuk bagi kat gua.. So Suweettt!! Hahahaha..


Alhamdulillah...

Bulan Ramadhan muncul kembali.. Dan gua juga muncul dalam setahun sekali di blog gua ini.. Hahaha..


Actually gua banyak projek nak buat.. Tu yang kadang senyap dari meroyan di blog gua.. Kalo ada pon nanti la kalo gua dah beli laptop baru.. Baru senang sikit nak upload cerita baru...

Apapon, gua nak ucapkan selamat berpuasa dan selamat menunaikan ibadah di bulan mulia ini.. Setan takda bulan ni so jangan jadi setan ok!!



Salam Ramadhan, ingatan tulus ikhlas...

P/S: Bulan pose ni gua teringin nak makan otak2!

Top Sponsor

How to Gain 5kg in 10 Weeks Banner Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini

Pengikut

Don Dale

Reka Lencana Anda

Mengenai Saya

Foto saya
Shah Alam, Selangor, Malaysia
Anak jati negeri Johor yang kini bekerja dalam bidang perbankan di Petaling Jaya, Selangor.. "Think BIG" adalah kegemaran saya.

Blog Counter

Diriku Ini

1. Suka Ketawa (Gaya Ketawa yang Pelik)
2. Moody
3. Kalau Tak Cukup Tidur, Mata Akan Jadi Merah
4. Rabun Dah...
5. Gila Music
6. Friendly (Pada Orang Yg Tertentu)
7. Romantik (Ikut Ramalan)
8. Tak Suka Bising Sangat
9. Suka Menulis
10. Suka Masak dan Makan...

Senarai Iklan

Potato Spring, Spring Potato, Twist Potato, Tornado Potato, Spiral Potato, Kentang Spring - KentangSpring.com 57 Jenis Senarai Biasiswa Malaysia 2012 | Biasiswa JPA | Biasiswa Mara | Biasiswa Petronas Teknik Menjawab Soalan Temuduga

Jom Berbual